fbpx

Rolverdeling RENT

Roger Davis (M)
Speelleeftijd: 20-25 jaar
Vocal Range: F2 – A4

Een muzikant en voormalig drugsverslaafde die zijn weg zoekt. Hij heeft iets weg van Kurt Cobain. Is kamergenoot van Mark en worstelt met zijn HIV-positiviteit.

Mark Cohen (M)
Leeftijd: 20 tot 30
Vocal range: A2 – G4

Documentaire maker en video kunstenaar. Volledig op zoek naar zichzelf is hij de steriotype van een jonge artiest. Hij is de kamergenoot van Roger. Een beetje een nerd.

Tom Collins (M)
Leeftijd: 25 tot 35
Vocal range: F#2 – A4

Een computer genie en vrijzinnige professor. Hij heeft een verzorgend, relaxed karakter. Was een kamergenoot en is HIV-positief.

Benjamin Coffin III (M)
Leeftijd: 25 tot 35
Vocal range: Bb2 – F#4

De huisbaas van Mark en Roger’s gebouw. Oud kamergenoot, heeft zijn persoonlijke overtuiging ingeruild voor macht en voorspoed.

Joanne Jefferson (V)
Leeftijd: 25 tot 40
Vocal range: G3 – E5

Een advocaat in het publiekrecht en overtuigd lesbiënne. Ze is slim en krachtig in heel haar doen en laten. Heeft een tumultueuze relatie met Maureen.

Angel Dumott Schunard (M)
Leeftijd: 20 tot 30
Vocal range: C3 – A4

Een exentrieke, HIV-positieve straatmuzikant (drums). Een getalenteerde drag queen met een gigantische aantrekkingskracht. Ze gaat samen met Tom.

Mimi Marquez (V)
Leeftijd: 18 tot 21
Vocal range: Eb3 – E5

Een HIV-posititeve stripper met drugsverslavingen. Ielig en zwak, maar vlucht hiervan weg door haar werk bij de lokale stripclub. Ze woont in hetzelfde gebouw als de kamergenoten.

Maureen Johnson (V)
Leeftijd: 20 tot 25
Vocal range: C4 – F5

Onvoorspelbare, clowneske performance artiest. Maureen ademt seksualiteit en was een kamergenoot. Niet lang geleden heeft ze Mark gedumpt voor Joanne.

Ensemble (M/V)
Dakloze mannen & vrouwen; Junkies, Ouders (Mrs. Cohen, Mr. & Mrs. Jefferson); Deelnemers groepstherapie (Steve, Gordon)